Po co ładować 3 punkty w mental linka? Will Supression wystarczy na 1 zostawić, choć i tak ten skill jest dość kiepski .
3 punkty w mental linka to nie jest strata punktów, 15% conviction więcej na przeciwniku sporo daje, w instach dłuższa hipnoza, shockwave trwający 2s na stack. Lvl 3 jest wymagany jeśli chcemy zrobić build pod cc. Will supression kiepskim skillem? Waść wogóle gra psionikiem?
Mental link(hipnoza) + will supression(hipnoza) + shockwave i trzymamy 3 przeciwników w ciągłym stunie. Skill przydatny na pvp, niezastąpiony w pve. Ale prawda 1 poziom wystarcza (chodź ciekawy jestem co daje 3, musze to kiedyś stestować).
Moja rada jest taka, daj przynajmniej 2 punkty w Shock Wave.
3 poziom shock wave jest musem, każdy psio powinien go mieć
Możesz dać 1-2 punkty w Cleansing - jak zrobi się gorąco, to zawsze można zestunować mobka i się podleczyć - choć też nie należy z tym przesadzać, bo czar ten dodaje nam kilka stacków Mental Overload - także w pvp staraj się go unikać.
Ja polecam wbić na 3 lvl. Daje mniej MO i do tego porządnie leczy. Na pvp ściaga wszystkie syfy podarowane od summonera i krwawienia od warka.(im wyższy lvl tego skila tym łatwiej nim zdjąć trutki, krwawienia etc.)
Empathetic Gift imo strata punktów, lepiej doinwestować w Telekinetic Pull, który w pvp jest niezastąpiony.
Empathetic gift jest nam potrzebny na instancje, by dodawać healerowi mane. 1 lvl wymagany.
Nie pamiętam co daje 3 lvl Telekinetic pulla prócz 30% szansy na 3s stuna, ale chyba nic. Dla mnie strata 5 talent pointow, na 1 lvlu i tak wywracamy na 2-3s gracza, więc ten stun w tym samym czasie nam nic nie daje. Lepiej wrzucić je gdzie indziej, a telekinetic zostawić na 1.
http://allodsbase.com/en/talents#_3ox9srcuijx83ev39joc2y11o8u0o3y108w3
wzorując sie na kilku odpowiedziach wypociłem takie coś.
Mam nadzieje ze rozdanie skili bedzie dobre i sprawdzi sie w party jak i grze solo (czasami).
Dodatkowo chciałem sie zapytać jak rozdawać rubiny czyli w co iść na samym początku. Wiem ze rapid metabolism strasznie pomaga zwiększając naszą prędkość a podczas walki podnosząc nasze statystyki. Tak więc-jak rozdawać rubiny gdzieś do okolic 25 lvl-a?
No i dziekuje za wasze rady
Jeśli chodzi o talenty:
*Empathetic gift zostaw na 1 lvl'u.
*Telekinetic pull zostaw na 1 lvl'u.
Zostaną Ci 4 punckiki które możesz wrzucić gdzie uważasz. Ja dałbym albo w psychick shock na 3 i wall of blades 1(dobre jak nas otoczy 3 paladynów naprzykład^^). Albo mental link lvl 2 i trance lvl 2.
Co do rubinów zamiast w epiphany dałbym w skrócony coldown mental linka. (drzewko mental linka).
Brakuje Ci superficial trance, jest to skill który uzupełnia nam mane w 5s i wrzuca overloada. Skill bardzo bardzo użyteczny na instancje, w pvp też sie zda jak nas nikt w między czasie nie przyatakuje.
Pomyśl także o dodaniu 1lvl'a combative focus niezastąpiony w pvp.
Dobrze jest mieć też zwiększony zasięg jak i zmniejszony coldown Shock Wave, ale to już sam potestujesz na 40:)
Rubinki do 26 rozdałbym tak:
http://allodsbase.com/en/talents#_3pxlxc230gw3y23o060o3y
Następne 2 do superficial trance.