Allods Online - Rewolucja

Autor Wątek: Dodatkowa Profesja  (Przeczytany 8230 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Narayan

• *Administrator*
  • *
  • OfflineOffline
  • Archetyp: Psionicist
  • Rasa: Arisen
  • Frakcja: Imperium
  • Serwer: PL Tep
    Dodatkowa Profesja
    « : 17 Listopad 2009, 10:58 »
      Jak wiadomo możemy wybrać na początku tylko jedną profesję ze wszystkich siedmiu craftingów i gatheringów razem wziętych.

Tutaj opiszę co jest wymagane, żeby mieć kolejną profesję:

1. Minimalny poziom postaci 10
      Od lv10 mamy możliwość wykonania questu "A New Craft", który pozwoli nam na wybór dodatkowej profesji. Quest ten jest do wzięcia od NPC z podpisem "Overseer of xxx Artisans". Po stronie Imperium taki NPC znajduje się na parterze wieży Yaskera, która jest w centrum Nezebgradu. Analogicznie po stroni Ligi taki NPC pewnie będzie w Novogradzie (info do sprawdzenia)

2. Reputacja na poziomie Respected (max) w Gildii Rzemieślników (Craftsmen's Guild) lub w Gildii Zaopatrzeniowców (Suppliers' Guild)
      Od poziomu 10 u mistrzów tych gildii (Master Artisan) są dostępne powtarzalne questy, po wykonaniu których rośnie nam reputacja w danej gildii. Jeśli wybraliśmy jako pierwszą profesję jakiś crafting, to będziemy wykonywać questy i zdobywać reputację w obrębie Craftsmen's Guild, jeśli gathering to w Suppliers' Guild. Questy odsyłają nas do naszego nauczyciela profesji, który zleca nam wykonanie lub zebranie x sztuk y przedmiotów.
      Mistrzowie gildii po stronie Imperium znajdują się na parterze wieży Yaskera, w centrum Nezebgradu. Mistrzowie Ligi analogicznie będą w Novogradzie (info do sprawdzenia)

3. 475 złotych monet
      Jak już wywindujemy reputację do maksimum, to wtedy będziemy mogli zakupić u odpowiedniego mistrza gildii certyfikat pozwalający nauczyć się nowej profesji. Cena bez żadnej reputacji u NPCa to właśnie 475 złotych monet. Niewykluczone jest, że wraz z zyskiwaniem reputacji cena ta będzie maleć, ale i tak wątpię żeby spadła poniżej 400 złociszy.

Profesji której się nauczyliśmy na początku nie zapominamy, więc nauczenie się drugiej powoduje, że możemy korzystać z obu profesji na raz, z tym że koszt i wysiłek jaki w to trzeba włożyć jest niezmiernie wysoki, tym bardziej więc zastanówcie się dobrze na początku przed wyborem profesji. :)

Xellos

• 9.Laik
      • OfflineOffline
        Odp: Dodatkowa Profesja
        « Odpowiedź #1 : 17 Listopad 2009, 12:01 »
          Nie jest tak że za ten quest na 10 lv już się dostaje nagrodę certyfikat na kolejną profesje i nie trzeba kupować tego za 475 golda? Quest zacząłem jeszcze na rosyjskiej OB to nie wkleję screena, jak ktoś ma 10 lv to city officer clerks'  Spekh Okhanov daje ten quest i jako award za tego questa powinien być certyfikat

Narayan

• *Administrator*
          • *
          • OfflineOffline
            « Odpowiedź #2 : 17 Listopad 2009, 12:30 »
              Questa nie zrobiłam, bo zdobycie max reputacji przypuszczam że w normalnej grze zajęłoby mi szmat czasu, a co dopiero w becie i przy braku materiałów, ale zamieszczam treść zadania:

W wyróżnionej części jest jasno napisane, że należy zdobyć reputację na poziomie Respected i kupić/ zobyć Artisans' Permit (czyli ten certyfikat od Master Artisan NPC), a dopiero wtedy za to dostaniemy Scroll of the Master Artisan, które pozwoli na naukę nowej profesji.
              Być może będą inne sposoby na zdobycie Artisan's Permit (hmm, Item Shop?), ale póki co to jedyny o którym wiem.

Co do imion - napisałam tylko funkcję NPCa i gdzie go można znaleźć, bo w angielskiej wersji jest totalne zamieszanie - inne jest imię nad postacią, inne imię pojawia się w logu, jeszcze inne jest w treści, ech..

Rapocholik

• 5.Philosophus
              • OfflineOffline
              • Meloman
              • IGN: Rapocholik
              • Archetyp: Scout
              • Rasa: Gibberling
              • Frakcja: Liga
              • Gildia: Duty
              • Serwer: -
                « Odpowiedź #3 : 09 Styczeń 2010, 21:32 »
                  Zaraz, zaraz to jeszcze się na stówę o coś spytam bo tyle wyborów jest to mi się miesza...

Można mieć 2 czy nawet więcej??
                  When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace...

Narayan

• *Administrator*
                  • *
                  • OfflineOffline
                    « Odpowiedź #4 : 10 Styczeń 2010, 01:04 »
                      Na pewno można mieć dwa horrendalnym kosztem:
                      Do you want to learn a second trade?
                      Czy chcesz nauczyć się drugiej profesji? - z treści questa.

Czy można mieć więcej? Tego nie wiem. Czy ów quest jest powtarzalny - tego nie wiem. Czy jakiś inny quest pojawia się po zakończeniu tego - nie wiem. Nikt go jeszcze nie skończył (wątpię, żeby ktoś w becie zgromadził 475 złota i wymaksował repę), więc nie wiadomo co jest dalej po nim.

Gdyby nawet się dało więcej niż dwie to i tak koszt jest tak niebotyczny, że będzie to do wykonania dla jakiegoś uparciucha, bądź osoby która w endgame nie ma co z kasą zrobić.

Nsuidara

• 9.Laik
                      • OfflineOffline
                        Dziwne ^^
                        « Odpowiedź #5 : 07 Lipiec 2010, 21:48 »
                          Czytam i czytam i wszędzie widzę "tylko jedną profesję" a jak grałem na CB miałem dwie profesje ^^"
                          To niestety dwie profesje = wysiłek niesamowity ?

Deimos

• 9.Laik
                          • OfflineOffline
                            Czy druga profesja zostaje?
                            « Odpowiedź #6 : 20 Sierpień 2010, 20:04 »
                              Witam wszystkich. Gram sobie trochę w Allods i czytuję to forum. Mam pytanko w sprawie drugiej profesji. Mianowicie, czy gdy nauczę się (kiedyś) drugiej profesji to jest to coś na zasadzie drugiego slotu na profesję? Tzn. czy można później dowolnie zmieniać te dwie profesje, tak jak można to robić gdy ma się jedną? Czy jak usunę obydwie to będę mieć ponownie tylko jedna, jak na początku?

Dzięki
                              « Ostatnia zmiana: 22 Sierpień 2010, 21:15 wysłana przez Deimos »

Jagson

• 7.Zelator
                              • *
                              • OfflineOffline
                              • Archetyp: -
                              • Rasa: Kanian
                              • Frakcja: Liga
                                Odp: Skąd brać surowce do craftu?
                                « Odpowiedź #7 : 10 Maj 2012, 10:35 »
                                  Wiem, że są do tego dedykowane wątki ale jak już rozmowa rozwinęła się tu na temat dodatkowej profki, to zapytam:

Z butiku należy kupić ten pergamin (akurat nie mogę teraz odpalić klienta i sprawdzić nazwy) - coś tam  Artisan za 1000gp?

Narayan

• *Administrator*
                                  • *
                                  • OfflineOffline
                                    « Odpowiedź #8 : 10 Maj 2012, 11:29 »
                                      Slot na drugą profesję:
                                      • Scroll of the Master Artisan (500 gP w butiku lub z domu aukcyjnego od innych graczy), albo
                                      • za darmo w grze przez robienie questów i wbijanie reputacji (pierwszy post).

Slot na trzecią profesję -> Scroll of the Exceptional Artisan (1000gP w butiku lub za gold w AH).

W przypadku kupowania w butiku, jak się komuś nie pali strasznie, to robią czasem obniżki o 30%.