ad1. Nawet wiele -> linie questów z serii Allods World Mysteries, ciągnące się przez całą grę
ad2. Klasy różnych ras różnią się jednym rasowym skillem:
http://allods-online.pl/104.system_talentow.html#Racial
ad3. PvP zaczyna się na wspólnej mapie Asee-Teph od ok 23 levela i jeśli masz podniesioną flagę, albo przeciwnik biega z bannerem, to może Cię zabić jak robisz questy. O Asee, flagach i bannerach poczytaj tutaj:
Asee-Teph - Sites of Power i Flag of War
ad4. To
nie jest gra przeglądarkowa, więc rzeczy związane już samą rozgrywką robi się wszystkie z poziomu klienta, jak w innych mmo tego typu, w tym tworzenie postaci
ad5. Na początek większość poleca Nekromantę - z powodu summona i możliwości leczenia jest stosunkowo łatwy do prowadzenia. Ale nic nie stoi na przeszkodzie żebyś spróbował innej. Osobiście Mistyk i Mag przypadły mi do gustu. Poczytaj sobie o nich wszystkich na stronie i forum.
ad6. Fanboy WoWa potrafi przyrównać wszystko do WoWa. Oczywiście WoW to mmorpg i Allods to też mmorpg, więc siłą rzeczy wiele cech mają wspólnych. Osobiście nie jestem zdania że Allods to klon WoWa i pisałam już o tym w kilku miejscach, dlaczego nie.
Możesz sobie poczytać
"Czy Allods może się równać z najlepszymi?" i podobne tematy
ad7. Wszyscy mają teoretycznie dostęp do wszystkich terenów. Są tereny Ligi, są tereny Imperium i są tereny wspólne. Można nawet się udać na tereny przeciwnej frakcji, ale trzeba się liczyć z tym że silni NPC-e strażnicy będą nas próbować zabić. Jedynie Evermeet Isle, startowa mapa Ligi jest niedostępna w późniejszej części gry (po skończeniu questów nie można już tam wrócić) ->
powrot do pierwszej mapy Ligi (Evermeet Isle)
ad8. Nie ma wersji PL klienta. Jest tylko EN, FR, DE i RU i nie można się między nimi przełączać, trzeba ściągać osobne klienty -> poczytaj sobie o tym tutaj:
Wersje gier EU, US, RUS pytania i zamęt w mojej głowie i tutaj:
"Skąd Pobrać?"
A jeśli chodzi o pisanie po polsku, to jest to dozwolone publicznie jedynie na serwerze ZAK (klient EU-EN) -> poczytaj
Faq dla serwerów ISA i ZAK oraz
Na którym serwerze gracie? Gdzie szukać Polaków?
ad9. Allods jest grą bez abonamentu ->
Allods bedzie darmowe?