ISA i ZAK są serwerami dla europejskiego, angielskojęzycznego EU-EN klienta Allods Online, dla którego wsparcie techniczne jest prowadzone w języku angielskim.
ZAK zostanie przeznaczony dla graczy mówiących
różnymi europejskimi językami, nie tylko po angielsku.
ISA stanie się oficjalnym
angielskojęzycznym serwerem, gdzie język
angielski będzie używany na forum publicznym. (/zone, /world, etc)
Łamanie powyższych reguł językowych będzie można zgłosić na następujący adres:
~~~
FAQ dla ZAK i ISA
Co jeśli nie będę używać angielskiego na publicznych kanałach czatu na serwerze ISA?
Jest dozwolone użycie nieangielskiego tylko w przypadkach szukania grupy i użycie nieangielskiego języka musi zostać ograniczone do minimum.
Będzie wymagane, aby gracze którzy wybiorą
ISA posługiwali się językiem angielskim na kanałach publicznych.
Mogą zostać wyciągnięte konsekwencje dla konta, którego właściciel używa notorycznie nieangielskiego na kanałach publicznych.
A co jeśli chcę używać angielskiego na ZAK?
Wszystkie języki są dozwolone na serwerze
ZAK, w tym angielski.
Mimo tego, że można rozmawiać w każdym języku, nadal przy wypowiedzi obowiązują zasady zawarte w EULA dla Allods Online.
Co jeśli chcę dołączyć do nieangielskojęzycznej gildii albo prowadzić rekrutację do nieangielskojęzycznej gildii na serwerze ISA?
gPotato.eu prosi, by używać języka angielskiego do prowadzenia naboru do jakiejkolwiek gildii.
Dopiero na kanale gildyjnym i w party można rozmawiać we własnym języku.
A co z rasistowskimi komentarzami i innymi uprzedzeniami na czacie?
Rasizm, ani inne tego typu uprzednienia nie są tolerowane ani w Allods Online, ani w żadnej innej grze gPotato.eu
Proszę zgłaszać takie zachowania na e-mail:
Zostanie przeprowadzone dochodzenie i odpowiednie konsekwencje zostaną wyciągnięte.
Czy będzie dozwolone przeniesienie postaci na ZAK?
Niestety, nie będzie możliwe przeniesienie żadnej postaci.
gPotato rozważy zasadność dodania tej opcji w przyszłości.
Czy można sobie wybrać serwer?
Tak. Jeśli gracz posiada klient europejski, angielskojęzyczny EU-EN, to będzie mieć możliwość swobodnego wyboru pomiędzy serwerami
ISA oraz
ZAK.
Czy ISA zostanie zamknięty, żeby zapełnić ZAK?
Nie.
ZAK jest alternatywą dla graczy chcących mówić we własnym języku na publicznym czacie.
ZAK i
ISA nie są takie same, więc
ISA nie będzie zamknięty dla nowych graczy.
Czy mogę stworzyć postać na serwerze ZAK, która jest przeciwnej frakcji niż moje postacie na ISA?
Tak.
ZAK to zupełnie odrębny serwer, więc można tam wybrać frakcję niezależnie od tego co się wybrało na
ISA.
Czy gildie będą mogły zostać przeniesione?
Nie. Ani przeniesienie pojedynczych postaci, ani transfer całych gildii nie jest w tym momencie możliwy.
Czy liczba postaci jest ograniczona na koncie czy na serwerze?
Można posiadać maksymalnie 8 postaci na każdym serwerze.
Czy ISA i ZAK będą się kierować głównymi zasadami (Core Rules), czy będą PvP, PvE lub RP?
Na
ISA i
ZAK będą obowiązywać główne zasady (
Core Rules) na czas trwania Open Bety. Jeśli by się to miało w przyszłości zmienić - gPotato.eu poinformuje o tym.
Czy będzie można przesłać przedmioty lub złoto do postaci na innym serwerze?
Nie.
ISA i
ZAK to zupełnie odrębne światy. Transfer złota, przedmiotów i poczty nie jest możliwy.
Czy mogę nadać postaci takie samo imię na obu serwerach?
Tak, ponieważ
ISA i
ZAK to zupełnie odrębne serwery. Imiona będą przydzielane na zasadzie "kto pierwszy ten lepszy"
- Imiona muszą mieć więcej niż 3, a mniej niż 14 znaków
- W imionach nie można użyć znaków specjalnych, ani cyfr
- Niektóre imiona mogą być niedozwolone ze względu na zbieżność z historią świata gry, lub ze względu na decyzję GM-a
Przetłumaczono z:
Language in chat for ISA and ZAK