Tyle że psionicist nosi później skórę, która w bardzo dużym stopniu dostarcza statów z percepcją, więc można sobie pozwolić na pakowanie w inne staty
Mag jest skazany tylko na cloth.
Żeby luck był skuteczny, trzeba by było mieć szansę na krytyki co najmniej 50% a o to na późniejszych poziomach jest coraz trudniej. Ja się cieszę, jak mi glancing blow nie przekracza 10% i tyle z pakowania w luck.
W inta sama nie wkładam punktów, ale jak mam okazję wyciągnąć coś z ciuchów to tak robię. Głównie rozdaje staty pomiędzy luck, ale nie dla wysokich krytyków, tylko dla niskiego glancing blowa i pomimo, że luck mi sporo zżera, to nie mam nigdy krytykow powyżej 15%. Resztę pakuję w percepcję, a pozostałe staram się nadrobić ekwipunkiem.
W tym momencie (lv28) z inteligencji mam ~30% do ataku, z percepcji szansę na resist na poziomie ~5%, krytyki na ~10%, glancing też 10% i gra mi się tym przyjemnie - mam duży, stabilny damage.
Jeżeli w endgame będą sety na luck, to nie omieszkam wypróbować, ale do tego czasu mam zamiar się trzymać int/per i zwracać uwagę na glancing, żeby nie przekraczał 10%
Samym wpakowaniem statów w luck się nic nie zdziała - ledwo wystarcza to na satysfakcjonujące utrzymanie glancing nisko - trzeba wspomóc build ciuchami, bez tego nie będzie buildu na luck.