Wielkie dzięki Ariene. Tylko mam jeszcze jedno pytanie:
Co to są rubiny?? xd ale w sensie w tej grze
Hmm rubiny są to pewnego rodzaju skill pointy (punkty skilli) które możemy wkładać do drzewka skilli przez co otrzymujemy dany skill.
W grze mówi się o talentach i rubinach:
-Talenty są to umiejętności z pierwszego i początkowego drzewka. Przykład talentów:
-Rubiny są to bardziej zaawansowane umiejętności, do których mamy dostęp po 10 lvlu. Przykład rubinów:
- To jest screen z kalkulatora talentów, natomiast w samej grze wygląda to tak:
Informacje:
1.Należy pamiętać że żeby dojść do umiejętności która znajduje się gdzieś na końcu, trzeba wpierw zainwestować odpowiednią ilość talentów/rubinów w poprzedzające je umiejętności.
2. Talenty otrzymujemy w nagrodę za wbicie lvla i są one przyznawane automatycznie (1 talent na 1 poziom) od bodajże 4 czy 5 lvla.
Rubiny zaś można kupić u swojego trenera (swojego mam na myśli trenera naszej klasy czyli np. jesteśmy wardenem to u trenera Wardena.
Trenerów znaleźć można w głównym mieście danej frakcji u Ligi przeważnie koło Aidenus Tower, a u Imperium w Yasker Tower.
3. Jest jeszcze kilka rubinów, które możemy otrzymać wykonując pewne questy (World Mysteries), wykonując instancje na 21 lvl, u Ligi ta instancja to Dark Citadel, u Imperium to Lab thirteen.
Jeden rubin możemy pozyskać za najlepszą rangę w pvp, ale to dopiero po osiągnięciu 22-23 lvla, kiedy dotrzemy do Holy Land, a dokładniej Asee-Teph, chociaż wątpie żebyś od razu po wstępie miał najlepszą rangę w pvp, tego dokonują raczej gracze o wysokich lvlach.
4. Instancje są to pewnego rodzaju dungeony (podziemia), w których zbieramy raid i ruszamy na jej podbój. Jest wiele questów, które mamy do wykonania właśnie w instancjach.
Mam nadzieję że pomogłam