Mental Link jest dla ciebie niezbędny, by szerzyć ogólnoświatowy chaos i posyłać kolejne maszkary do czeluści piekieł.
Mistyk jest wyspecjalizowany w walce 1 na 1, tak więc staraj się tak samo eliminować potworki. Żeby szybko wrzucić Mental Link warto najpierw rozejrzeć się za osamotnionym przeciwnikiem, potem powoli castować na nim Mental Link. Jeśli nie będziesz używał Erase Memory, to po każdym przeciwniku którego zabijesz (Oczywiście, jeśli wcześniej był na nim Mental Link) dostajesz 30 sekund na natychmiastowy Mental Link. I tak robi się mały łańcuszek, w którym wrzucasz Mental Link, ubijasz moba, czym prędzej biegniesz do następnego, szybki cast, ubijasz itd.
Ja najczęściej używam Shockwave, gdy wpada na mnie jakiś napastnik, na co kompletnie nie byłem przygotowany. 8 stacków po 1.5 - 2 sekudny każdy (W sumie nawet 16 sekund) spokojnie pozwala załadować Mental Link, potem oczywiście Mental Twin i jazda. Później dochodzi jeszcze Mental Pulse, który pozwala się łatwo wydostać z objęć masy mobków.
Jeśli zaś chodzi o walkę z więcej niż jednym przeciwnikiem. Zależy, czy się nią przygotowaliśmy. Gdy wesoło tłukliśmy sobie mobka i kolejny wjechał nam w plecy, zawsze można użyć na nim jakiegoś stuna, zająć się nim, gdy wcześniejszy będzie maltretował nasza kopię. Choć lepiej takich sytuacji unikać. Jeśli mowa o walce, do której mieliśmy czas się przygotować to problemów być nie powinno. Odwołam się do sytuacji, w której "napadamy" na summonera. Czym prędzej używamy Hypnotize na podopiecznym przeciwnika i to właściwie powinno załatwić sprawę, potem już tylko wesoła tłuczka. Gorzej, jeśli to summonera napadnie na nas, bo teoretycznie będziemy mieli problem z użyciem jakiegokolwiek skilla, choć nie twierdzę, że w takiej sytuacji nie da się wygrać.
Klasa ta nie jest zła, choć wymaga specyficznego podejścia.
Pozdrawiam serdecznie, Narlo.
E: Jakaś mała paskuda mnie uprzedziła nieznacznie. ^^