Kilka moich uwag odnośnie tematu.
Odnośnie buildu Venia:
Shock Wave na 3 lvl - będziesz pewny, że zdążysz wrzucić mental linka jak Cie mobek zaskoczy
Pain Transfer na 1 lvl albo nic - używasz praktycznie tylko choke i psychic shock, na 1 lvl - możesz w razie czego wcześniej sobie przygotować i rzucić w ciężkiej sytuacji
Mental Pulse & Telekinetic Pull na 1 lvl - rzucasz jak masz cooldown shock wave i wiecej mobkow Cie zaatakuje
Mental Cleansing na 3 lvl - po zabiciu mobka szybko sie leczysz, a mental overload zdejmujesz trance i po pół minuty jesteś gotowy do dalszego bicia mobków
Empathetic Gift na 1 lvl - jak bijesz w party i ktos potrzebuje konieczne many, zawsze masz wcześniej przygotowaną
Mental Shield & Mental Twin - jedno z nich na 3 lvl, drugie na 2 lvl w zaleznosci od tego jak często używasz shielda - mental twin i tak wytrzymuje dmg mobkow, a w razie czego możesz szybko rzucic nowego zanim stary zginie, mental shield przydaje sie jak wiecej mobkow zaatakuje lub jak uciekasz
Ogólnie to co podał coolstory: http://allodsbase.com/en/talents#_3oxduratajx83eu39j8c2y1o9u8o3y10ow3
Skile wg mnie dobre, ale inaczej ruby bym rozdał.
Co do statów: luk & per only. Jak rozdasz zależy od Ciebie i Twojego eq. Int i wis łatwo wyciagniesz z itemków. Moim zdaniem więcej w percepcję. No i zawsze możesz nadrobić potkami.
Jeżeli chodzi o talenty: muszą być dopasowane do skilli. Z tego co słyszałem Temporal Acceleration jest beznadziejne (6 sec trwania). Magnetism i Nerve Pinch nie dajesz bo skupiasz się na jednym mobku, a skille masz na 1 lvlu. Ogólnie powinieneś mieć wszystkie +% do statów luck, int i per na 15%. Z tym, że jest mała kwestia z Hostage - jeżeli bije Cie więcej mobków, a jeden jest w hipnozie lub shock wave to niestety ale będzie Ci to zdejmować te skille jeżeli ktoś Cię zaatakować. Z drugiej strony jest na drodze do +5% per, a na około jeszcze gorzej...
Moje uwagi dotyczyły psionika zdecydowanie pod bicie 1, max 2 mobków. Ta postać nie nadaje sie na bicie większej ilości mobków, jako, że bazuje na skillu mental link. Jak chcesz coś typu crowd control to mental pulse i telekinetic pull na max, a do tego magnetism i nerve pinch, ale prościej byłoby zmienić klasę.
Odnośnie posta coolstory:
Pod co te buildy Ci potrzebne? PvM? W takim razie pierwszy ma lepiej rozpisane skille, ale nie podoba mi się całe dojście do Revenge i brak Dominate Mind. To moja skromna opinia.
P.S. To mój pierwszy post! :]