Autor Wątek: Rzucam wyzwanie  (Przeczytany 722 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Azheal

• Adeptus Minor
  • OfflineOffline
    Rzucam wyzwanie
    « : 15 Styczeń 2010, 00:29 »
      Jak tutaj lubic lige?ostatnio mayor pieknie wjechal mi w plecy kiedy walczylem z mobem.Akurat tak sie zlozylo ze zaraz ubil go tez inny z imperium i razem z mayorem sie respawnelismy.I co?Wielki i odwazny pan mayor nie wyszedl z respawn pointa.Czekalem 10 min i nic podskoczyl co jakis czas.Rzucam mu wyzwanie umow sie ze mna na miejsce i godzine i stan w otwartej walce.3 razy uciekales majac 20 % hp zeby pobiec do kolegow albo defendera pokaz ze masz jaja i walcz uczciwie
      « Ostatnia zmiana: 15 Styczeń 2010, 01:06 wysłana przez Azheal »
      One minute you're an angel fallen from grace,
      Next, the fix that I hate.
      Pick me up from the gutter with a gentle kiss,
      Then rips out my heart to show me how black it is!

kasprzyk89

• Practicus
      • *
      • OfflineOffline
        Odp: Rzucam wyzwani
        « Odpowiedź #1 : 15 Styczeń 2010, 01:06 »
          wpierw popraw nazwę tematu :Pi odpowiedz czy przybylo wam w lidze miesa armatniego ??

Azheal

• Adeptus Minor
          • OfflineOffline
            Odp: Rzucam wyzwanie
            « Odpowiedź #2 : 15 Styczeń 2010, 01:09 »
              Poprawilem:P ja gram w imperium i nie wiem czy im przybylo

kasprzyk89

• Practicus
              • *
              • OfflineOffline
                « Odpowiedź #3 : 15 Styczeń 2010, 01:36 »
                  a myslalem ze ty w lidze XD

Vincent

• Administrator
                  • *
                  • OfflineOffline
                  • Postać: ViniV
                  • Archetyp: Healer
                  • Rasa: Arisen
                  • Frakcja: Imperium
                  • Gildia: Invalid Target
                  • Serwer: EU-EN ISA
                    « Odpowiedź #4 : 15 Styczeń 2010, 12:12 »
                      Takich cwaniaczków jest wszędzie pełno.Nie zaatakują Cię, jeżeli nie będą pewni, że będziesz na straconej pozycji - czyli najcześciej: miał mało HP, miał na sobie moba, innego gracza.

W WoW było zatrzęsienie takich buraków. W Allods będzie podobnie. Dla mnie gość, który we mnie wjeżdża, gdy biję moba, jest totalnym noobem, lamą, osobą, co do której nie mam absolutnie żadnego szacunku.
                      "Tyle było dni, do utraty tchu..."

kasprzyk89

• Practicus
                      • *
                      • OfflineOffline
                        « Odpowiedź #5 : 15 Styczeń 2010, 13:24 »
                          Racja vincent ja takich zawsze znajdywalem i tak dlugo gankowalem ze albo sie wylogowywali albo mieli farta zeby uciec :P

Saandman7777

• Zelator
                          • OfflineOffline
                            « Odpowiedź #6 : 15 Styczeń 2010, 13:24 »
                              To jest wojna! (jak również gra, rywalizacja) Wy biadolicie, jacy to jesteście biedni, o jakimś honorze piszecie, równej walce? O co chodzi? W tej grze jak i w każdej inne, jaki i w życiu nigdy nie ma równej walki, honorowej jak to się nazywa. Bo tak sobie myślę, że jak ktoś kogoś atakuje otwarcie, "honorowo) to czy ta walka jest honorowa. Przecież jedna postać na pewno ma większe statystyki od drugiej, jedna na pewno ma lepszy ekwipunek od drugiej) to gdzie ta równowaga i walka honorowa. Wtedy ta jedna postać powinna zrezygnować z ekwipunku żeby wyrównać staty i wtedy jest po równo i wtedy można mówić o umiejętnościach.

Następny przykład to przykładowo jak zbierze się grupa przyjaciół (powiedzmy trzy osoby ) i zrobią party, spotkają jedną osobę lub dwie to, co wtedy? To też nie honorowo i cwaniactwo atakować 3 na 2 lub 1. Czyli grupa musi ominąć te osoby jak ich by nie było, bo inaczej są cwaniakami i nie mają honoru. Ludzie to jest wojna, trzeba mieć oczy w d... i dokoła głowy, chcesz spokojnie robić questy idź na lokacje gdzie nie ma PvP a tak to walcz, kombinuj wykorzystuj wszystko, co tylko możesz ukształtowanie terenu, lepszy ekwipunek (chociaż słyszałem, że jak ktoś ma na sobie fioletowy ekwipunek to tchórz i cwaniak ;)), lepiej zrobiony bulid, zaskoczeni itp.(pewnie chowanie się scoutem w krzakach i ostrzeliwanie wroga to tez nie honorowo?).

Ludzie weźcie się w garść na lokacjach PvP ciągle się walczy i nie ma przebacz. Może jak kogoś spotkam na lokacji to mam poprosić żeby się łaskawie obrócił, podleczył jak jest uszkodzony i na koniec nie uciekał czasem, bo inaczej nie ma honoru i jest cwaniakiem.

Fumi

• Practicus
                              • *
                              • OfflineOffline
                              • Frakcja: Liga
                                « Odpowiedź #7 : 15 Styczeń 2010, 13:42 »
                                  Popieram Saandman7777, przeciwna frakcja to przeciwna frakcja - honorowa walka 1 vs 1 czy 2 vs 2 badz wieksze moga byc co najwyzej ustawiane.  W terenach PvP albo zabijasz albo jestes zabijany ^^

Rapocholik

• Philosophus
                                  • **
                                  • OfflineOffline
                                  • Meloman
                                  • Postać: Rapocholik
                                  • Archetyp: Scout
                                  • Rasa: Gibberling
                                  • Gildia: Duty
                                    « Odpowiedź #8 : 15 Styczeń 2010, 13:44 »
                                      Jak czytam te posty to przypomina mi się gra z kumplami w CS-a na infie. Ciągle jak komuś dobrze pójdzie to od razu "masz cheaty, wyłacz hacki, nie campuj nie rushuj" Najlepiej jak chcecie honorowo walczyć to pogadajcie sobie na czacie ;)Jak napisał poprzednik, honorowej walki na wojnie nigdy nie ma. Zamiast narzekać, "O boże co za chamstwo trzech naraz mnie napadło" To nabijajcie tak skille i zdobywajcie takie EQ żeby tych trzech rozwalić z palcem w nosie :)
                                      When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace...

Calanthe

• Philosophus
                                      • **
                                      • OfflineOffline
                                        « Odpowiedź #9 : 15 Styczeń 2010, 14:03 »
                                          Takich cwaniaczków jest wszędzie pełno.Nie zaatakują Cię, jeżeli nie będą pewni, że będziesz na straconej pozycji - czyli najcześciej: miał mało HP, miał na sobie moba, innego gracza.

W WoW było zatrzęsienie takich buraków. W Allods będzie podobnie. Dla mnie gość, który we mnie wjeżdża, gdy biję moba, jest totalnym noobem, lamą, osobą, co do której nie mam absolutnie żadnego szacunku.
                                          Jak naprawia flagę to będzie proste.

Masz aktywowana to można cie zabijać obojętnie w jakiej sytuacji jesteś - aktywowana flaga równoznaczna z chęcią walki niezależnie od warunków.

De aktywujesz flagę - jesteś bezpieczny i sygnał dla innych ze nie masz ochoty na pvp (zresztą i tak nie mogą zakatować).

Przecież w konflikcie nikt się nie pyta w jakiej sytuacji jest przeciwnik liczy się zwycięstwo, dlatego ja nie narzekam jak ktoś mnie w taki sposób zabije (wiadomo czasem zdenerwować się można).

bagz

• Zelator
                                          • OfflineOffline
                                          • Postać: Arazel
                                          • Archetyp: Paladin
                                          • Rasa: Kanian
                                            « Odpowiedź #10 : 15 Styczeń 2010, 14:05 »
                                              Robicie trochę z igły widły Azheal wyraźnie wyzywał Mayor'a na honorową walkę , nie narzekał na to że na świecie jest źle i panuje straszny głód :D
                                              Jak tutaj lubic lige?

no chyba że pierwsze zdanie sprowokowało wszystkich i teraz trzeba się odegrać i powiedzieć że inni też są fee.

Pozdrawiam, mam nadzieję że spotkamy się na obt i powalczymy honorowo ;)

kasprzyk89

• Practicus
                                              • *
                                              • OfflineOffline
                                                « Odpowiedź #11 : 15 Styczeń 2010, 14:17 »

Jak naprawia flagę to będzie proste.

Masz aktywowana to można cie zabijać obojętnie w jakiej sytuacji jesteś - aktywowana flaga równoznaczna z chęcią walki niezależnie od warunków.

De aktywujesz flagę - jesteś bezpieczny i sygnał dla innych ze nie masz ochoty na pvp (zresztą i tak nie mogą zakatować).

Przecież w konflikcie nikt się nie pyta w jakiej sytuacji jest przeciwnik liczy się zwycięstwo, dlatego ja nie narzekam jak ktoś mnie w taki sposób zabije (wiadomo czasem zdenerwować się można).

mam nadzieje ze albo beda serwery pvp albo nigdy jej nie naprawia :D

Gizbern

• Practicus
                                                  • *
                                                  • OfflineOffline
                                                  • Postać: Rumcajs
                                                  • Archetyp: -
                                                  • Rasa: Orc
                                                    « Odpowiedź #12 : 15 Styczeń 2010, 14:43 »
                                                      Trochę to dziwne, gdyż sami wybraliście grę, w której walki PvP mogą odbywać się na ogólnodostępnych strefach – więc w takim razie skąd te biadolenie na niehonorową walkę. Przecież z założenia jest to gra gdzie zwalczają się 2 strony konfliktu – w takim razie co gracze przeciwnych frakcji mają robić gdy się spotkają? Nikt nie będzie stał i zagadywał do drugiego: „… ale te długie uszka twojego Elfa świetnie komponują się z tą czapeczką” – zaś z drugiej strony: „ …ten pas tak świetnie opasa twojego Orka i pasuje mu do butów” – no bez jaj. Konflikt to konflikt czyli - walka dwóch lub więcej podmiotów  posiadających wzajemnie sprzeczne interesy i zmierzających do osiągnięcia pozytywnie wartościowanych dóbr materialnych i niematerialnych poprzez zdobycie, utrzymanie i sprawowanie władzy - przy jednoczesnym ograniczeniu możliwości działania, zneutralizowaniu lub zniszczeniu oponenta. Zgodnie z tą definicją nie widzę powodu by nazwać to co zrobił twój oponent za niehonorowe – zrobił wszystko zgodnie z definicją konfliktu czyli zniszczył oponenta. Ja osobiście nie znam z historii wojen, konfliktów, bitew, potyczek by którakolwiek była honorowa. Współcześnie na to patrzeć to należało by zakazać no nie wiem wszystkich jednostek elitarnych typu komandosi, „GROM” itp. A w zatoce perskiej, czy ktoś coś mówił o niehonorowej walce? Przecież jeden Abrams spokojnie rozwala cały batalion irackich przestarzałych pseudo-czołgów. I jak się wita amerykańskich żołnierzy w kraju – jako bohaterów – zgodnie z waszą teorią byli niehonorowi – no bez jaj co mieli z muzeum II wojny światowej wyciągnąć Shermany i z nimi tam podróżować by dać szansę przeciwnikowi i było honorowo?

Biłeś moba – uszkodził Cię – a osobna z przeciwnej frakcji wykorzystała nadarzającą się przewagę i zabiła Ci postać (na tym polega istota najgłośniejszych zwycięstw, gdzie słabsza strona dzięki nadarzającej się przewadze – poprzez swoje manewry, walkę podjazdową, szpiegostwo(toż to dopiero niehonorowe), nieudolność przeciwnika (gapiostwo, ignorancja itp.) wygrywa bitwę, walkę).

A gdyby Cię odpuścił i pobiegł dalej? Po chwili zregenerowałbyś HP, nawinął by się koleś z przeciwnej frakcji na niższym lev. i co odpuściłbyś mu? Wątpie, każdy chce mieć jak największe trofeum – pewnie byś go ubił windując swoje statystyki oraz samopoczucie po zniszczeniu oponenta z drugiej strony konfliktu – a tak to tamten koleś dał właśnie szanse swojej frakcji (innym graczom może na niższych lev. od Twojego) na przewagę w danym momencie na tym terenie poprzez zlikwidowanie jednego z oponentów.
                                                      Przecież Ty nie jesteś najważniejszy w konflikcie – to jest walka zwalczająca się dwóch wielkich frakcji, gdzie poszczególne postacie są niewielkimi trybikami w wojennej machinie – każdy chce wygrać i nie ma dodatkowych punktów za honorową walkę – bo taka nie istnieje.

Robicie trochę z igły widły Azheal wyraźnie wyzywał Mayor'a na honorową walkę , nie narzekał na to że na świecie jest źle i panuje straszny głód :D
                                                      Ja nie widzę powodu dla którego Mayor miłby podjąć to "honorowe"  wyzwanie.
                                                      Zgodnie z tym: osobna z przeciwnej frakcji wykorzystała nadarzającą się przewagę w wyniku czego zwyciężyła (zgodnie z tym co jest istotą konfliktu) - gdyby przyjęła wyzwanie cała przewaga została by zniwelowana.

Azheal

• Adeptus Minor
                                                      • OfflineOffline
                                                        « Odpowiedź #13 : 15 Styczeń 2010, 14:49 »
                                                          Ale dyskusja:D juz wyjasniam o co mi chodzilo nie widze problemu ze mayor wjechalmi wplecy jak pisal sandman to jest wojna.Ale chodzi mi o to ze potem nie wyszedl z tego respawn pointa.Skoro zaczol sie bic niech jest konsekwenty.Pozatym wojna nie usprawiedliwa uzywania bugow czyli flagi pvp on/off nie wiem czemu ale w imperium nikt nie potrafi zmieniac sobie tego na zyczenie tylko liga.Oraz nie usprawiedliwia takiego buractwa jakiego zrobil mayor w innym topicu chwali sie ze pokonal 700+osob a w grze bic sie nie chce.Sorry ale jesli 1/5 z tych osob ubil normalnie a reszte wjezdzajac w plecy to nie ma sie co chwalic

bagz

• Zelator
                                                          • OfflineOffline
                                                          • Postać: Arazel
                                                          • Archetyp: Paladin
                                                          • Rasa: Kanian
                                                            « Odpowiedź #14 : 15 Styczeń 2010, 15:09 »
                                                              Jest jeden powód do podjęcia honorowej walki, honor.

Vincent

• Administrator
                                                              • *
                                                              • OfflineOffline
                                                              • Postać: ViniV
                                                              • Rasa: Arisen
                                                              • Gildia: Invalid Target
                                                                « Odpowiedź #15 : 15 Styczeń 2010, 15:10 »
                                                                  Mi bardziej chodziło o to, że ubijanie ubijaniem, ale niech później taka osoba nie kozaczy, że jest super imba, gdyż z pewnością w równym pojedynku nie będzie miała tak łatwo, jak atakowanie gracza, który ma akurat moba na sobie.

Nie dopisałem w poście, że brak szacunku objawiam w stosunku do graczy, którzy po takim zabiegu flexują 10 minut i zachwaląją swoje umiejętności.

Biłem moba, zginąłem - trudno. Ale jak ktoś ma mnie gankować, albo później strach go oblatuje przed równym pojedynkiem. Jeeez.... toż to lamerstwo :)
                                                                  "Tyle było dni, do utraty tchu..."

Azazel

• Laik
                                                                  • OfflineOffline
                                                                  • Płeć: Mężczyzna
                                                                  • Wiadomości: 4
                                                                    « Odpowiedź #16 : 15 Styczeń 2010, 16:22 »
                                                                      "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; jeśli jest nieśmiały, spraw by nabrał pychy; jeśli jego wojska są skupione, rozprosz je. Uderzaj, gdy nie jest przygotowany; zjawiaj się tam, gdzie się tego nie spodziewa."

-Sun Tzu  "Sztuka wojny"
                                                                      Azazel status : inactive (sesja)

Zmija

• Philosophus
                                                                      • **
                                                                      • OfflineOffline
                                                                      • Wiadomości: 181
                                                                      • Postać: Darklady
                                                                      • Archetyp: Summoner
                                                                        « Odpowiedź #17 : 15 Styczeń 2010, 19:40 »
                                                                          Ja powiem krótko.
                                                                          Tu jest jak w prawdziwym świecie. Grając "honorowo" jesteś skazany na porażkę. Jak to ktoś powiedział:
                                                                          "Liczy się tylko to, co człowiek może zrobić i to, czego nie może zrobić."

Więc nie dramatyzujcie :P
                                                                          « Ostatnia zmiana: 15 Styczeń 2010, 19:42 wysłana przez Zmija »
                                                                          Zapisane

dyniek

• Philosophus
                                                                          • **
                                                                          • OfflineOffline
                                                                          • Wiadomości: 148
                                                                          • Postać: Wsad
                                                                          • Rasa: -
                                                                            « Odpowiedź #18 : 15 Styczeń 2010, 20:29 »
                                                                              Wasza dystusja jest całkowicie bezproduktywna, Azheal chciał by powalczy z mayorem 1v1 jak mayor bedzie miał humor to sie umówią jak nie to nie, wszystkie inne dywagacje o honoreowje walce czy tym że używane są bugi to "żal", sami wybraliście grę z lokacjami pvp, a na flagi nikt nie ma wpływu.....

i mała odpowiedź targetowana, Vinc chyba gdzieś pisałeś że podoba ci siębrak mozliwośći komunikacji między rasami, właśnie taki system będzie determinował zachowania które tak naprawdę z perspektywy ofiary dydaja się niehonorowe, sandman napisał zabij albo zostaniesz zabity i możecie  teraz się z tym zacząć przyzwyczajać, bo po ostanich dniach kiedy na HL obrodziło od ligi i imperium mieliśmy tego przedsmak, więc dobrze by było żeby wiecej takei tematy się nie pojawiały każdy kill daje glory a nikt nie będzie wyliczał czy zabiłeś kogoś w party vs 1 czy zostałeś przez takie party zabity...
                                                                              Zapisane
                                                                              Musisz udawać idiotę... Jeśli chcesz się dogadać z połową naszego społeczeństwa.

mayor

• Zelator
                                                                              • OfflineOffline
                                                                              • Wiadomości: 27
                                                                                « Odpowiedź #19 : 15 Styczeń 2010, 23:15 »
                                                                                  hmm jak to widzę to nie wiem co myśleć :D, od początku allodsa jakoś nie żywię sympatii do empire
                                                                                  (czekałeś na mnie odflagowany, więc poszedłem na obiad:) )
                                                                                  Opiszę pokrótce dzień z życia Mayora :)
                                                                                  Tak się akurat zdarza że bardzo rzadko atakuję pierwszy
                                                                                  Robiłem sobie rano questa, zabijałem te guardy na 29 niedaleko campu empire
                                                                                  Szedł sobie "Paladin" z wlączoną flagą, zaczekał aż zaatakuję kolejnego guarda i honorowo zaczął szarżować, wiec zabiłem oboje i kontynuowałem quest. Mineło kilka minut i znów się pojawił Paladin by honorowo mi odpłacić, tym razem zebrał kilku kolegów (chyba na wypadek gdyby zasłabł po drodze).

Tego dnia zostałem zpekowany  23 razy, wiec wieczorem postanowiłem że od tej pory będę zabijał każdego z empire przy każdej okazji :)
                                                                                  Także takie wywody na temat jaka ze mnie lama itp, nie widzę żadnego związku,  nie wiem jakie masz pojęcie o pvp, dla rozładowania stresu mogę jedynie zadedykować Ci ten kawałek, w sumie to dla całego empire
                                                                                  YouTube - Broadcast Yourself. Small | Large

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                  Tak to wygląda jak liga idzie na wojnę (odkurzę swój ss folder:P)

Honorowe potyczki to ich znak firmowy !!

O i coś na tepetke z cb2 specjalnie dla fanów XD

Zapisane

dyniek

• Philosophus
                                                                                  • **
                                                                                  • OfflineOffline
                                                                                  • Wiadomości: 148
                                                                                  • Postać: Wsad
                                                                                  • Rasa: -
                                                                                    « Odpowiedź #20 : 15 Styczeń 2010, 23:29 »
                                                                                      Ja tam się nie stresuje jak mnie ktoś dopadnie, sam ostatnio siedząc na TS "pomagałem" robsonowi przy zabijaniu mobka co, 4 s robus dostawał ode mnie w prezencie ice grave i mimo że razem gadamy na Ts to na HL  gdyby była okazja to chętnie za niego glory dostanę, normalne że by mi pewnie jakąś kwiecistą wiązanke od której uszy więdną zapodał, ale myśle że 5 min i było by po sprawie i tutaj  sporo ludzi musi nabrać dystansu , bo inaczej  to sobie stresem związanym z mapami pvp życie tylko będą skracać :D.
                                                                                      Zapisane
                                                                                      Musisz udawać idiotę... Jeśli chcesz się dogadać z połową naszego społeczeństwa.

Azheal

• Adeptus Minor
                                                                                      • ***
                                                                                      • OfflineOffline
                                                                                      • Wiadomości: 262
                                                                                        « Odpowiedź #21 : 16 Styczeń 2010, 00:30 »
                                                                                          Hmm zeby nie bylo nie mam zadnego urazu do ciebie mayor czy cos ot chcialem zobaczyc jak ci pojdzie 1v1 a dyniek powiedzial ze jestes na forum to zrobilem topic:)
                                                                                          Zapisane

mayor

• Zelator
                                                                                          • OfflineOffline
                                                                                          • Wiadomości: 27
                                                                                            « Odpowiedź #22 : 16 Styczeń 2010, 08:59 »
                                                                                              Cytuj
                                                                                              podskoczyl co jakis czas
                                                                                              a i do tego poeta ^^
                                                                                              Zapisane

Azheal

• Adeptus Minor
                                                                                              • ***
                                                                                              • OfflineOffline
                                                                                              • Wiadomości: 262
                                                                                                « Odpowiedź #23 : 16 Styczeń 2010, 10:46 »
                                                                                                  Podskoczyl w sensie na spacji:P a co do poeaty to wiesz skonczylo sie humana;P
                                                                                                  Zapisane